Yrittäjätunnuksen on suunnitellut graafinen suunnittelija Jarmo

Yrittäjätunnuksen on suunnitellut graafinen taiteilija  Jarmo Koivunen

Yrittäjätunnus viestii korkeatasoisesta hoitotyön ja terveydenhuollon palveluista.

Yrittäjätunnuksen hakeminen

  1. Täytä yrittäjätunnuksen hakulomake. (Tiedoston avaamiseen tarvitset Adobe Acrobat Reader ohjelman. Se on ilmainen ohjelma, jolla voi katsoa ja tulostaa Adobe PDF -tiedostoja. Ohjelman voit ladata adoben sivuilta.)
  2.  Liitä hakemukseen mukaan:
  • rekisteröintitodistus sairaanhoitaja-tutkinnon suorittamisesta. Todistuksen myöntää Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira.
  • kopio kaupparekisteriotteesta tai elinkeinoilmoituksesta. Todistuksen myöntää Patentti- ja rekisterihallitus.
  • kopiot lakisääteisistä vakuutusasiakirjoista (YEL ja potilasvakuutus)
  • työtodistus sairaanhoitajana työskentelemisestä ennen yrittäjäksi ryhtymistä.
  • selvitys yrityksen omistussuhteista (kaupparekisteriote)

3. Lähetä hakemus liitteineen osoitteeseen:

Suomen sairaanhoitajaliitto ry
yrittäjätunnushakemus
Asemamiehenkatu 2
00520 Helsinki

Yrittäjätunnuksen myöntäminen
Yrittäjätunnuksen myöntää Sairaanhoitajaliiton hallitus.

Hyödynnä yrittäjätunnustasi!
Yrittäjätunnuksen saaneet yrittäjäsairaanhoitajat voivat käyttää markkinoinnissaan sairaanhoitajayrittäjien merkkiä ja mainintaa ”Suomen sairaanhoitajaliiton myöntämä yrittäjätunnus”. Lisäksi tunnuksen myöntämisen yhteydessä saat todistuksen, yrittäjäsairaanhoitajien pinssin sekä kaksi yrittäjätunnustarraa.

Voit tilata lisää pinssejä ja tarroja hintaan 5€/pinssi ja 3€/tarrapari osoitteesta aura.matikainen (at) sairaanhoitajat.fi

ITE-arviointijärjestelmä ja ITE-kyselylomake

Yrittäjätunnuksen saaneet yrittäjät ovat sitoutuneet arvioimaan toimintaansa ITE-kyselylomakkeella. ITE-laadunseurantajärjestelmä on kehitetty Suomen Kuntaliitossa. Laadunseurantajärjestelmän työkalu, ITE-kyselylomake on syntynyt mm. Sairaanhoitajaliiton ja Suomen Kuntaliiton yhteistyönä.

Yrittäjän itsensä vuosittain tekemä arviointi ITE-lomakkeella ja sen palauttaminen Sairaanhoitajaliittoon määräpäivään mennessä toimivat laadunseurantajärjetelmänä. Yrittäjätunnuksen saaneilta yrityksiltä kerätty tieto analysoidaan ja saatua tietoa voidaan käyttää muun muassa yrittäjäsairaanhoitajille suunnatun koulutuksen suunnitteluun. Mikäli Sairaanhoitajaliiton yrittäjätunnuksen saanut yrittäjä jättää kyselyyn vastaamatta, voidaan yrittäjätunnuksen käyttöoikeus evätä.